Opløs gær, sukker og salt i lunkent vand
Tilsæt melblandingen og brug en elpisker med dejkroge til at røre dejen sammen. Der skal røres i 5 minutter, hvorefter dejen stilles til hævning i ca. en halv time
Riv æblerne med skræl
I en mindre skål blandes kanel, smør og revet æble. Brug en gaffel for at få det blandet godt sammen og lad det hvile på køkkenbordet til dejen er klar
Tag ca. 1/4 af dejen og læg på et meldrysset bord. (Jeg bruger fuldkornsrissmel). Brug hænderne til at mase det ud til en firkant – du kan ikke på samme måde som med almindelig bolledej ælte og rulle
Fordel smør- og æbleblandingen udover dejen og rul en roulade
Skær tykke snegle og placér dem forsigtigt ned i en muffinform. Drys med lidt mandelmel på toppen
Tænd nu ovnen på 180º C og lad dine muffins hæve til ovnen er varm
Bag midt i ovnen i ca 25 minutter, men hold øje med dem undervejs, så de kun bliver gyldne og er bagt færdige i midten