Go Back

Glutenfri madpakkemuffins med æble

Ret madpakker, snacks

Ingredienser
  

  • 900 gram havrebrødsblanding fra Finax en hel pakke
  • 8 dl lunkent vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 brev tørgær
  • 1 tsk god flagesalt
  • 4 stk æbler
  • 1 spsk kanel
  • 75 gram blødt smør
  • lidt mandelmel som drys

Sådan gør du
 

  • Opløs gær, sukker og salt i lunkent vand
  • Tilsæt melblandingen og brug en elpisker med dejkroge til at røre dejen sammen. Der skal røres i 5 minutter, hvorefter dejen stilles til hævning i ca. en halv time
  • Riv æblerne med skræl
  • I en mindre skål blandes kanel, smør og revet æble. Brug en gaffel for at få det blandet godt sammen og lad det hvile på køkkenbordet til dejen er klar
  • Tag ca. 1/4 af dejen og læg på et meldrysset bord. (Jeg bruger fuldkornsrissmel). Brug hænderne til at mase det ud til en firkant – du kan ikke på samme måde som med almindelig bolledej ælte og rulle
  • Fordel smør- og æbleblandingen udover dejen og rul en roulade
  • Skær tykke snegle og placér dem forsigtigt ned i en muffinform. Drys med lidt mandelmel på toppen
  • Tænd nu ovnen på 180º C og lad dine muffins hæve til ovnen er varm
  • Bag midt i ovnen i ca 25 minutter, men hold øje med dem undervejs, så de kun bliver gyldne og er bagt færdige i midten
Keyword madpakke snack, muffins med æble, sunde madpakkeideer, sunde madpakker