Hæld riseddike, sukker og salt i en tykbundet kasserolle og varm det op uden at lade det nå kogepunktet. Rør i det til sukker og salt er opløst og tag det så af blusset og lad det afkøle.
Hæld dine sushiris i en skål med koldt vand. Brug hænderne til at vaske risene, si det hvide vand fra og gentag med frisk vand til vandet er klart. Vær tålmodig med dette trin – det kræver som regel 7-9 gange og er indsatsen værd!
Lad risene stå 30 minutter i koldt vand i en tykbundet gryde og tænd så for middelvarme. Sørg for at have et tætsluttende låg, som skal blive på (løft det ikke) til vandet har kogt i 5 minutter.
Efter 5 minutter skruer du ned til lavt blus og lader dem stå og simre i 10 minutter – stadig uden at løfte låget!
Flyt nu de kogte ris over på en bradepande eller i en stor skål med høje sider, så de kan spredes forsigtigt og dampes af på alle sider. Er der nogle ris, som er brændt fjernes de løbende.
Når risene er kølet af fordeles riseddike-siruppen og du er klar til at rulle din sushi
Keyword lær at lave sushi, opskrift sushi, sådan laver du sushi selv, sushiris kogevejledning