Go Back

Sushiris kogevejledning

Ret aftensmad, frokost
Antal 8 ruller

Ingredienser
  

  • 500 gram sushiris
  • 550 gram vand
  • 6,5 spsk riseddike
  • 3,5 spsk sukker
  • 1,5 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Hæld riseddike, sukker og salt i en tykbundet kasserolle og varm det op uden at lade det nå kogepunktet. Rør i det til sukker og salt er opløst og tag det så af blusset og lad det afkøle.
  • Hæld dine sushiris i en skål med koldt vand. Brug hænderne til at vaske risene, si det hvide vand fra og gentag med frisk vand til vandet er klart. Vær tålmodig med dette trin – det kræver som regel 7-9 gange og er indsatsen værd!
  • Lad risene stå 30 minutter i koldt vand i en tykbundet gryde og tænd så for middelvarme. Sørg for at have et tætsluttende låg, som skal blive på (løft det ikke) til vandet har kogt i 5 minutter.
  • Efter 5 minutter skruer du ned til lavt blus og lader dem stå og simre i 10 minutter – stadig uden at løfte låget!
  • Flyt nu de kogte ris over på en bradepande eller i en stor skål med høje sider, så de kan spredes forsigtigt og dampes af på alle sider. Er der nogle ris, som er brændt fjernes de løbende.
  • Når risene er kølet af fordeles riseddike-siruppen og du er klar til at rulle din sushi
Keyword lær at lave sushi, opskrift sushi, sådan laver du sushi selv, sushiris kogevejledning