Go Back

Tilberedt mexikansk salat

Ret aftensmad
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • Snack peber
  • Sukkerærter
  • Rå blomkål
  • Gulderod
  • Søde kartofler køb eventuelt dem frost
  • Avocado
  • Citron
  • Olie
  • Gurkemeje
  • Salt
  • Stødt spidskommen
  • Sesamfrø
  • Marrokansk mynte
  • Persille

Sådan gør du
 

Forbered dine grøntsager

  • Tænd ovnen på 180ºC.
  • På en bradepande lægges peberfrugter, som er vendt i en smule olie – bag dem ca 30 minutter i ovnen til de er bløde og har fået farve på skindet. Lad dem herefter køle af.
  • Skræl et par gulerødder og brug skrælleren til at skrælle strimler af hele guleroden. Lad dem ligge et øjeblik
  • Skær blomkålsbuketter i rustikke skiver/stykker.
  • På komfuret varmes en pande op med bare en smule olie, lidt gurkemeje, salt og spidskommen. Et godt drys med alle 3 krydderier er fint. Når de er opløst og olien er varm, hældes blomkål på panden. Vend dem engang imellem, så de bliver møre fra begge sider, men lad dem ikke blive overtilberedte – de må gerne have lidt bid
  • Når blomkålene er ved at være som du ønsker dem hældes gulerodsstrimlerne ovenpå, mens du vender det hele rundt på panden. Når gulerødderne skifter til en mere glasagtig farve tages det hele af varmen og stilles til afkøling på en tallerken
  • På et skærebræt moses avokadoer med lidt jugurt, citron og godt med krydderier (hvidløgspulver, paprika, salt, koriander…)
  • I lidt olie steges de søde kartofler let sprøde og lægges til side efterfølgende
Keyword mexi night mad, mexikansk salat, mexikansk tilbehør, opskrift mættende salat